top of page
PRETÒRIA
Alisis, 2010 / català
Thriller esperpèntic sobre la corrupció política i urbanística
COMPRAR

Catalunya està en perill. El president encarrega una missió delicada a la millor agent secret del país, la Rosa Blanca, una melómana enganxada a l’iPod que, per aconseguir els seus objectius, s’inspira en les tàctiques futbolístiques de Pep Guardiola. Inesperadament, però, les pistes la duen a la ciutat periférica de Santa Pretòria, on s’està gestant una complexa trama de corrupción urbanística que implica l’alcalde, el regidor d’urbanisme, un exvicepresident de la Generalitat, un alt financer retirat de la política i un exdiputat expulsat del seu partit. Cinc personatges foscos i esmunyedissos que la Rosa Blanca està disposada a seguir, si convé, fins a la mateixa presó…

 

Sota l’aparença d’un thriller escrit amb ploma irónica i salvatge, Pep Blay ha construït una sátira corrosiva de l’escàndol que va remoure la societat catalana a les acaballes del 2009: el cas Pretòria.

EL PUNT AVUI. Suplement Cultura, 8 abril 2010

EROTICA MIX
ERÒTICA MIX. Quatre històries de sexe i música
Rosa dels Vents, 2009 / català i castellà
Narrativa urbana sexo-sentimental
COMPRAR

Quatre relats conformen ERÒTICA MIX. Quatre històries que exploren el sexe, l’amor i la passió des de tots els seus vessants, des dels quatre punts cardinals d’una mateixa pàtria sense territori: la música. Des de la més calenta a la més freak, des de la més romántica a la més costumista, ningú podrá deixar d’identificar-se en algun moment de la seva vida amb algunes d’aquestes històries i els seus protagonistes, provocades per la por a la soletat, la màscara de les xarxes socials i la recerca de l’amor en l’immediat. Això sí, amb un somriure a la cara.

 

Pep Blay desenfunda en aquest llibre les seves millors armes: la perdició per la música, una imparable imaginació i la capacitat per copsar els signes distintius de la nostra época. Amb una veu urbana i irònica ens brinda quatre narracions farcides de vida, xarxes socials, excessos, veritat, fantasia, plaer, melancolia, inventiva, realitat... 

 

Edició en català, en castellà i mexicana, amb portada diferent.

VAMPIRIA SOUND
VAMPÍRIA SOUND
Rosa dels Vents, 2004 / català
Thriller musical delirant d'excessos i tocs vampírics
COMPRAR

Sònar 2003. Concert de Björk. Un periodista musical, desfasat i decadent, expert en el rock sinistre i aficionat al món dels vampirs, torna a beure més del compte i perd el sentit en el mateix lloc on apareixen els dos primers cadàvers de “l’assassí del compacte”. Faltat de coartada, el protagonista decideix emprendre un periple que el posa sobre la pista d’un vampir.

 

Els djs, els concerts de rock i els crítics musical. La nit de Barcelona i els vampirs que l’habiten. La sang i la beguda, dues addiccions amb massa punts en comú que disparen una tercera obsessió: el sexe. Un viatge demoníac, una novel.la musical amb elements de thriller i de crònica vampírica, escrita en un llenguatge directe i actual, inspirada en personatges reals i ambientada en festivals i concerts reals. Amb massa sexe, massa sang i massa alcohol.

10 NARRADORS
"No-M'a-gra-da-que-me-to-quis"
10 NARRADORS
El Mèdol, 1989 / català
Relat curt oníric i inquietant
COMPRAR

Estranya història d’una parella que es torna a veure després de la desfeta per la mort accidental del fill. Amb un llenguatge narratiu tan poètic com dur, carregat d’imatges esfereïdores i transgressores.

 

“No-m’a-gra-da-que-me-to-quis” és un dels deu relats que conforma el volum “10 Narradors”, una mostra diversa pel que fa a estil, tema i desenvolupament, de l’obra de deu joves escriptors del Camp de Tarragona, fermes promeses de la narrativa catalana a principis dels noranta.

GOTHOLÀNDIA
GOTHOLÀNDIA
Montena, 2009 / català
Novel·la d'aventures dins un video-joc amb personatges de llegendes
COMPRAR

L’Albert “El Piles” està enganxat a la cònsola de videojocs i no llegeix mai. La seva mare l’envia a passar l’estiu a casa de l’oncle Fric, un poeta que viu perdut en un poble deshabitat, perquè amb ell aprengui a estimar els llibres. Però “El Piles” s’ha endut la cònsola d’amagat i mentre l’oncle dorm, s’entreté amb el seu joc preferit, Gotholàndia, un univers on conviuen mites i llegendes de tots els temps. El dia que Fric l’enxampa jugant amb la cònsola succeeix un fet màgic, increïble: es convertirà en un personatge més del videojoc i haurà de complir una missió...

 

El debat llibres-tecnologia, mites i llegendes de la nostra cultura popular que es perden i busquen els nous suports tecnològics per evitar que siguin oblidats, l’amistat i el punt de trobada entre la generació dels pares i la dels fills… una novel.la fantástica diferent que convida a pensar i a divertir-se amb un ritme trepidant fins a l’última página.

 

Edició en tapa dura i segona edició en tapa tova.

QUAN PLOUEN
"Punxacontenta"
QUAN PLOUEN GRANOTES
CAIEV, 2017 / català
Conte infantil - fantasia surrealista

Història de la vida d'una punxa, amb totes les seves aventures i desventures.

 

"Punxacontenta" està il·lustrat per Montse Estellé. És un dels 17 contes il·lustrats infantils del recull "Quan plouen granotes", tots ells d'autoria pròpia de pares que duen els seus fills a Ca l'Aulet. Associació CAIEV Educació Viva.

bottom of page