top of page
ALBERT PLA: TODO ES MENTIRA
Satélite K, 2016 / castellà
Amb pròleg d'Albert Pla

Relat de la brillant, atrafegada i controvertida trajectòria del "cantactor" que ha escrit una pàgina daurada a la història de la música popular. Original, polèmic, reivindicat, criticat, innocent, indignat, prohibit, censurat, desitjat, odiat... La seva personalitat és tan immensa que a ningún, absolutament a ningú, deixa indiferent. Però, què hi ha de veritat en tot allò que es diu d'Albert Pla?

  

Tothom gosa parlar d'ell. Músics i actors, joves i veterans, catalans, espanyols, mexicans o argentins: Quimi Portet, Gerard Quintana, Sisa, Joan Miquel Oliver, Estopa, David Trueba, Robe Iniesta (Extremoduro), Pablo Carbonell, Fermín Muguruza, Kiko Veneno, Andy Chango... Però Pla també parla i només ell sap que, en realitat, tot és mentida.

CANÇONS
LES CANÇONS DE LA NOSTRA VIDA
Rosa dels Vents, 2015 / català
Històries i anècdotes de les cançons catalanes més populars de tots els temps

Voleu descobrir què calia tombar, en realitat, segons la primera versió de la lletra de "L'estaca" de Lluís Llach? O què mirava Jaume Sisa quan va tenir un despreniment de retina que li va impedir estrenar "Nit de Sant Joan"? De què parlava l'himne de Catalunya que havia de substituir "Els Segadors" perquè un grup d'intel·lectuals considerava que allò de "bon cop de falç" era una incitació a la violència?

 

La resposta a aquestes preguntes i a moltes d'altres les trobareu entre aquestes pàgines. Anècdotes sucoses i divertides que s'amaguen rere les cançons catalanes que han marcat les nostres vides: des dels clàssics de Serrat fins als de Manel, des d'Els Pets fins als Txarango, des d'"El meu avi" fins a "Fum, fum, fum"; tot un seguit d'històries d'amor, desamor, festa, protesta, de pares i fills, de pàtria, sexe, cotxes, futbol... El reflex de la idiosincràsia d'un poble a través de la música i tot allò de divertit que provoca l'atzar quan s'encreua amb les personalitats dels creadors més destacats del país. 

BUNBURY
BUNBURY: LO DEMÁS ES SILENCIO
Plaza & Janés, 2007 / castellà
3a edició a Espanya i best-seller/edició de butxaca a Mèxic
  • Facebook - Black Circle
COMPRAR

Biografía d’un lider, un artista total, un creador nat. Enrique Ortiz de Landázuri, Bunbury, va irrompre en el panorama de la música espanyola a finals dels 80 amb la seva veu profunda, única i inconfundible i el desacomplexat rock obscur d’Héroes del Silencio. Ha venut milions de discos i ha recorregut Europa i Llatinoamèrica en gires mastodòntiques que el van portar a una vida d’estrella arrogant i frenètica. L’aragonès errant es va reinventar en solitari i va crear una obra única entre el culte i el rock’n’roll.

 

"Enrique Bunbury. Lo demás es silencio" és una biografia humana i artística, escrita en clau literària, a partir de testimonis dels seus propers: família, amics, seguidors, mànagers i altres músics que l’han conegut de prop, amb el contrapunt de les opinions del mateix cantant. Una aproximació insustituïble a una de les veus més personals i fascinants del panorama musical espanyol.

ELS PETS
ELS PETS: CARA A CARA
Rosa dels Vents, 2003 / català
2ª edició
COMPRAR

Qui havia de dir l’any 85, a Constantí, que un filòleg, un pagès i un treballador de fàbrica es convertirien en ídols de la joventut, actuarien davant més de 60.000 persones i serien reconeguts com el millor grup de pop en català de la història? Segurament Lluís Gavaldà, Joan Reig i Falin Cáceres no ho haguessin dit, ni imaginat ni pensat. Perquè aquesta ha estat la clau d’Els Pets: no s’ho han cregut mai.

 

“Els Pets. Cara a cara” és una biografia humana i musical explicada pels mateixos protagonistes amb molta emoció, sensibilitat, compromís ideològic, quotidianitat i altes dosis d’humor. Enriquida amb la veu d’una cinquantena de persones (musics, amics, nòvies, familiars, fans, mànagers i personatges emblemàtics de la societat catalana com Lluís Llach o Pep Guardiola) que han format part de divuit any d’història: des de la primera maqueta, “Els Pets: cara neta/cara bruta”, al primer DVD, “Malacara”..

SOPA DE CABRA
SOPA DE CABRA: SI ET QUEDES AMB MI
Rosa dels Vents, 2002 / català
3a edició
COMPRAR

Biografia apassionant i apassionada de l’ascensió, la caiguda i la resurrecció d’un grup polèmic que va seduir masses i va trencar esquemes fins a la seva dissolució. El rock que va revolucionar la història de la música popular catalana als anys noranta: Sopa de Cabra.

 

Però el seu camí no va ser fàcil. Des del carrer dels Torrats fins a la separació definitiva, “Sopa de Cabra. Si et quedes amb mi” recull quinze anys de glòria i emocions, de crisis i de tensions, d’anècdotes i de cançons: el quintet gironí a través dels ulls i la ploma d’un periodista que els ha seguit durant molts anys, Pep Blay, i les visions d’Andreu Buenafuente, Pepe Rubianes, Lluís Gavaldà, Pau Riba i Araceli Segarra, entre altres noms de la societat catalana.

LLUÍS LLACH
LLUÍS LLACH
Los Autores SGAE, 1995 / bilingüe català/castellà
Biografia musical
COMPRAR

Lluís Llach ha estat durant molt de temps el més característic dels “cantautors” polítics sorgits a la Catalunya dels 60. Però la seva autèntica dimensió s’ha descobert anys després de la desaparició de la dictadura. Compositor dotat d’un talent poc habitual, Llach ha aixecat una obra musical que ha trencat els límits de la cançó popular, portant-lo a un terreny proper al de la música simfònica.

 

 

Inclou CD single amb "Com un arbre nu" i "Els meus ulls aquí".

bottom of page